U bevindt zich hier: HOMEHome
 
Overhandiging EEG-apparaat voor Burundi
» Woensdag 11 October 2017
Orthoagogisch centrum Cirkant toont zich solidair met mensen die epilepsie hebben in Burundi. Via solidariteitsacties en met de steun van de provincie West-Vlaanderen kon een mobiel EEG-apparaat gekocht worden. Het toestel zal wekelijks diagnoses mogelijk maken over het gehele binnenland van Burundi. Het EEG-apparaat werd op 10 oktober plechtig overhandigd in Aartrijke.
 
Epilepsie wordt in Burundi meestal niet herkend omdat er geen diagnose kan worden gesteld. Orthoagogisch centrum (OC) Cirkant wil dat verhelpen door de enige instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Burundi een mobiel EEG-apparaat te schenken. Daarmee kunnen diagnoses gesteld worden in het hele land. OC Cirkant organiseerde daarom voor medewerkers, bewoners, familieleden en sympathisanten een projectweek rond epilepsie met informatieve sessies, workshops en allerlei kleine acties en zamelde zo geld in. De provincie West-Vlaanderen sloot met een financiële ruggensteun aan bij het project. Op 10 oktober, de Internationale Dag voor Geestelijke Gezondheid, volgde in Aartrijke de plechtige overhandiging van het EEG-toestel aan Broeder Hippolyte Manirakiza, directeur van het Burundese Centre Neuro-Psychiatrique de Kamenge (CNPK). De speech van Br. Hippolyte kunt u hier lezen (in het Frans). 
 
 
 
 
 
 

Terug
 
 
KALENDER 
29.07 - 13.08
 
(Tanzania)
 
17.10
Getuigenisavond Inleefreis Maendeleo 2018 in Merksem
 
21.10 Getuigenisavond Inleefreis Maendeleo 2018 in Gent

 
 
 
NIEUWSBRIEF 
Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwtjes over onze ontwikkelingsprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Schrijf je dan hier in voor onze periodieke nieuwsbrief! 
 
 

ONLINE DONEREN
  
Bij online doneren moet Fracarita Belgium een deel van uw gift afstaan aan een betaalprovider. Indien u dit wil vermijden, kunt u rechtstreeks storten op ons rekeningnummer.   
   ----------------------
PRIVACY VERKLARING FRACARITA VZW
Lees de disclaimer hier.
 ----------------------