Recent nieuws

Startdag Zuidactie 2019 schrijf je hier in inschrijving

Schrijf je hier in voor de startdag van de Zuidactie 2019

Geef je mee de aftrap voor de nieuwe Zuidactiecampagne van de Broeders van Liefde? Inschrijven en campagnemateriaal bestellen kan je via dit formulier. De nieuwe Zuidactiecampagne stellen we graag aan jullie voor op dinsdag 29 januari tijdens de startdag in Gent. We maken samen kennis met de leerlingen van een school voor blinde en slechtziende kinderen in Rwamagana, Rwanda!

Lees verder!
Fracarita Belgium ontwikkelingssamenwerking Broeders van Liefde

Ontwikkelingssamenwerking

Fracarita Belgium is de Belgische ngo voor ontwikkelingssamenwerking van de internationale Congregatie Broeders Van Liefde. Sinds haar oprichting in 1967, onder de naam Caraes, ondersteunen we wereldwijd de projecten van de Congregatie. Dat doen we in drie domeinen: geestelijke gezondheidszorgzorg voor personen met een beperking en onderwijs.

Fracarita Belgium is integraal onderdeel van Fracarita International. De ngo opereert als regionaal fondsenwervingskantoor voor België. Vanuit onze kantoren in Gent faciliteren wij financiële en materiële steun en toegang tot kennis en expertise voor initiatieven van zorg, onderwijs en welzijn in momenteel 18 landen in AfrikaAzië en Latijns-Amerika.

Kom meer over ons te weten

Steun je ook onze projecten?

Jij kan samen met ons mee het verschil maken! Jouw gift zorgt ervoor dat we samen het aanbod van aangepaste zorg en kwaliteitsvol onderwijs kunnen bestendigen of uitbreiden. Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te steunen:

  • Steun via een éénmalige gift
  • Structureel steunen via een maandelijkse gift
  • Join the K-Mille family
  • Shop online en steun de projecten zonder meerprijs
  • Schenk (tweedehands)materiaal
  • Schenk via jouw testament

STRUCTUREEL STEUNEN VIA EEN MAANDELIJKSE GIFT - Fracarita Belgium foto

Metike speelt graag verstoppertje... Maar niet haar leven lang!

Broeders van Liefde Saul en Edouard startten een nieuw project op in het Ethiopische stadje Yirgachaffe. Ze geven thuiszorg en onderwijs aan kinderen met een verstandelijke beperking. Meestal gaat het om kinderen die een verborgen bestaan leiden, zoals Metike. Uit onmacht, onwetendheid of schaamte… Het meisje brengt haar hele leven al door in haar klein huisje van slechts een paar vierkante meter groot. Sarah Vangeel, bekend als Kaatje van Ketnet, trok met Fracarita Belgium naar Ethiopië om er de campagnefilm te maken voor de nieuwe Zuidactie. Bekijk de volledige video hiernaast!