Straatkindje in Kigoma, Tanzania

Steeds meer kinderen belanden op straat

Naar school gaan, voedzaam eten, veilig slapen, medicatie krijgen wanneer je ziek bent, … Dit zijn basisbehoeften waar jouw dochter/zoon zich wellicht geen zorgen over hoeft te maken. Maar voor de straatkinderen in Tanzania ligt dit helemaal anders. De wereldwijde economische crisis die de coronapandemie veroorzaakt, laat zich ook in de straten van Kigoma voelen. Steeds meer kinderen belanden op straat.

De vrijwilligers van het Maendeleo jeugdcentrum van de Broeders van Liefde in Kigoma nemen het op voor deze straatkinderen. Maar ze hebben onze steun nodig om het groeiend aantal kinderen dagelijks te kunnen begeleiden en in hun basisbehoeften te voorzien.

 

Je kan één of meerdere straatkinderen naar school sturen:

  • voor elk veelvoud van 48 euro stuur je een straatkind een jaar naar een lagere school
  • voor elk veelvoud van 192 euro stuur je een straatjongere een jaar naar een secundaire school

Geef straatkinderen in Tanzania een studiebeurs door een gift op het rekeningnummer van Fracarita Belgium BE51 4459 6281 2162 met gestructureerde mededeling 024/9192/00067.

Je krijgt automatisch een fiscaal attest toegestuurd wanneer je giften op jaarbasis € 40 of meer bedragen. Zo krijg je via de belastingen maar liefst 45% terug op het totaal van de giften. Een gift van € 100 kost jou op die manier in werkelijkheid slechts € 55.

Meer info over het fiscaal attest vind je hier.

Hoe besteden we jouw geld? Hoeveel % van mijn donatie gaat effectief naar het Maendeleo Jeugdcentrum?