Zet je in voor de Zuidactie

Fracarita Belgium organiseert jaarlijks een Zuidactiecampagne voor een concreet project in het Zuiden. Belgische scholen en voorzieningen van de Broeders van Liefde, maar ook ruimer, organiseren gedurende een jaar fondsenwervende acties voor het project. Met de Zuidactie van dit jaar proberen we samen zo veel mogelijk Tanzaniaanse meisjes in de schoolbanken en uit de vicieuze armoedecirkel te krijgen.

Ontmoet je collega’s in Rwanda en Oost-Congo

Voor de medewerkers van de scholen en voorzieningen van de Groep Broeders van Liefde in België organiseert Fracarita Belgium elk jaar een Zuidreis naar partners van de Broeders van Liefde in Rwanda en Oost-Congo. De deelnemers zijn (toekomstige) lokale promotoren van Fracarita Belgium in scholen, instellingen, rusthuizen en ziekenhuizen van de Broeders van Liefde. Tijdens deze Zuidreis maken de deelnemers kennis met hun Afrikaanse collega’s. Zelfde job, maar in fundamenteel andere omstandigheden!

De Warmste Week: kom in actie voor kwetsbare meisjes in Kigoma!

Het is een jaarlijkse traditie: in de week voor Kerstmis is er De Warmste Week. Het Maendeleo Jeugdcentrum, één van onze partners in Tanzania werd geselecteerd voor DWW. Het Wasichana vormings- en coachingsprogramma voor meisjes van het jeugdcentrum past volledig binnen het thema “Kunnen zijn wie je bent”. Kom jij ook in actie voor De Warmste Week en kwetsbare meisjes in Kigoma?