Zonder onze vele sympathisanten zouden wij niet het verschil kunnen maken. Leuk dat je interesse hebt om ook jouw steentje bij te dragen! Hieronder vind je inspiratie over hoe je in actie kan komen. Contacteer ons gerust als je andere ideeën of vragen hebt.

Blinde leerling Bosco heeft zangtalent - Zuidactie 2019 - Fracarita Belgium - Broeders van Liefde

Zet je in voor de Zuidactie

Fracarita Belgium organiseert jaarlijks een Zuidactiecampagne voor een concreet project in het Zuiden. Belgische scholen en voorzieningen van de Broeders van Liefde, maar ook ruimer, organiseren gedurende een jaar fondsenwervende acties voor het project. Dit jaar voert Fracarita Belgium campagne voor kinderen die blind of slechtziend zijn in Rwanda.

Lees verder

Ontmoet leeftijdsgenoten in Tanzania

Fracarita Belgium organiseert elke zomer een inleefreis naar het Maendeleo Jeugdcentrum in Kigoma (Tanzania) voor leerlingen uit de secundaire scholen van de Broeders van Liefde of voor jongeren van wie een ouder bij de Broeders van Liefde werkt.

Lees verder

Ontmoet je collega’s in Rwanda en Congo

Fracarita Belgium organiseert jaarlijks een Zuidreis naar Rwanda en Kivu (oostelijk Congo). De deelnemers zijn (toekomstige) lokale promotoren van Fracarita Belgium in scholen, instellingen, rusthuizen en ziekenhuizen van de Broeders van Liefde. Tijdens deze Zuidreis kunnen de deelnemers kennismaken met de projecten van Fracarita Belgium in ontwikkelingslanden.

Lees verder

Wissel kennis en ervaringen uit als stagiair(e)

Fracarita Belgium gelooft dat jonge mensen de kans moeten krijgen om kennis te maken met andere culturen en contexten. Om er ook voor de lokale partners een echte meerwaarde van te maken, geven wij de voorkeur aan het aanbieden van stageplaatsen voor studenten uit de richtingen sociaal werk, verpleegkunde, orthopedagogie, psychologie, psychiatrie, ergotherapie, onderwijs, …

Lees verder

Steek een handje toe als vrijwilliger

We zoeken soms mensen voor hulp in het magazijn, om teksten te vertalen, voor administratieve klusjes of om tijdens een event de handen uit de mouwen te steken. Fracarita Belgium biedt in principe geen vrijwilligerswerk in het Zuiden aan, maar wel stageplaatsen (zie hiervoor ‘stages’). Interesse?

Lees verder

Feest voor Fracarita Belgium

Heb je iets te vieren (geboorte, verjaardag, jubileum, …) en wil je daarbij ook aandacht geven aan mensen die minder gezegend zijn door een gift te vragen een goede doel? Een schitterend idee!

Lees verder

Steun met een gift in geld of natura

Steun onze projecten via een éénmalige of maandelijkse gift of schenk (tweedehands) materiaal. Ook als je er niet meer bent kan je nog iets betekenen voor anderen door te schenken via jouw testament.

Lees verder