Fracarita Belgium werkt samen met een aantal hogescholen en universiteiten voor buitenlandse stages in de geestelijke gezondheidszorg en de zorg voor mensen met een beperking. We bieden een beperkt aantal stageplaatsen aan in Rwanda en Tanzania.

Voor een stage verblijf je minstens 3 maanden op je bestemming. Maar het engagement dat je aangaat is veel breder dan dat. Nadien neem je een functie op als ambassadeur voor het project waar je aan meegewerkt hebt. Je maakt het project bekend bij je achterban en organiseert een steunactie voor de partner waar je actief bij bent geweest.

Fracarita Belgium gelooft dat jonge mensen de kans moeten krijgen om kennis te maken met andere culturen en contexten. Om er ook voor de lokale partners een echte meerwaarde van te maken, geven wij de voorkeur aan het aanbieden van stageplaatsen voor studenten uit de richtingen sociaal werk, verpleegkunde, orthopedagogie, psychologie, psychiatrie, ergotherapie, onderwijs, … Zo kan je naast de interculturele ervaring ook binnen jouw domein kennis en ervaring uitwisselen met professionelen in Afrika.

Interesse? Download het kandidaatsformulier hier en bezorg het aan jan.decoene@fracarita.broedersvanliefde.be

Joy en Laurien liepen in 2017 als laatstejaarsstudenten orthopedagogie (Unief Gent) een stage in de Ecole de Vie in Gikondo, Rwanda. Het schooltje vangt kinderen op met een milde tot matige verstandelijke beperking.