Zuidactie ‘Fuerza, Mamá!’ – Granada, Nicaragua

2010

Tien jaar geleden voerden we met ¡Hola Amigos! campagne om straatkinderen in de stad Granada een plaats te gunnen waar ze in alle veiligheid even tot rust kunnen komen, slapen, eten, douchen of onderwijs krijgen. Dankzij de opbrengst van de Zuidactie, slaagden we in dit opzet!

2020-2021

Met de Zuidactie van 20-21 willen we nog een stap verder gaan: voorkomen dat kinderen hun leven op straat moeten doorbrengen. Dit kan als we kinderen en ouders uit kwetsbare en ontwrichte gezinnen de nodige begeleiding geven. Want elk kind heeft een veilige en stabiele thuissituatie nodig om zich maximaal te kunnen ontwikkelen, waar ook ter wereld. Kinderen horen thuis, niet op straat.

Covid-19 trof onze Zuidactie-campagne vorig jaar midscheeps. We besloten onze campagneperiode daarom te verlengen tot de vastenperiode 2021. Ook Nicaragua ontsnapt niet aan de pandemie. De meest kwetsbare gezinnen worden extra hard getroffen door deze crisis. Velen verloren hun job en hebben geen sociaal vangnet. De medewerkers en vrijwilligers van de Broeders van Liefde in Nicaragua staan nu in de frontlinie om deze kwetsbare kinderen en hun ouders door deze moeilijke periode te loodsen.

Via een stevige Zuidactie geven we hen de steun die nodig is om elk kind een veilige thuis te geven. Geen enkel kind hoort op straat, en zeker niet tijdens een corona-pandemie. Dus… samen voor een supersterke coronaproof Zuidactie 2020-2021! ¡Fuerza!

Campagnefilm

Sarah Vangeel, bekend als Kaatje van Ketnet, trok met Fracarita Belgium naar Nicaragua om er de campagnefilm te maken voor de nieuwe Zuidactie. Bekijk de volledige video hieronder!