Affiche Zuidactie 2022 "Girls@School!"

Zuidactie “Girls@School!” – Kigoma, Tanzania

In Tanzania verlaten heel wat meisjes vroegtijdig de schoolbanken om uiteenlopende redenen: geldgebrek, onveiligheid, kindhuwelijken, ongewenste tienerzwangerschappen, … Na de tijdelijke sluiting van scholen door corona, keerden bovendien heel wat meisjes niet meer terug naar hun klas. De problematiek is dus acuter dan ooit. Broeders, medewerkers en vrijwilligers van het Maendeleo Jeugdcentrum doen er alles aan om meisjes terug in de schoolbanken te krijgen. Dit is de beste garantie op een betere toekomst voor deze meisjes en later hun eigen gezin .

 

Maendeleo dicht de kloof

Het Maendeleo Jeugdcentrum is een prachtig project van de Tanzaniaanse Broeders van Liefde. Het centrum geeft meisjes counseling, sensibiliseert hun ouders en organiseert bijlessen voor wie dit wil. Wie in extreme armoede leeft krijgt ook materiële hulp (bv. schooluniform) of financiële steun (bv. schoolgeld) om haar studies te kunnen verder zetten.

Daarom zetten we met de Zuidactie alles op alles om dit project te steunen. Want meisje, jongen, Belg of Tanzaniaan: onderwijs is en blijft een universeel recht.

Jouw solidariteit helpt het jeugdcentrum om dit engagement waar te maken. Samen krijgen we zo veel mogelijk meisjes in de schoolbanken en uit de vicieuze armoedecirkel. Da’s de inzet van deze Zuidactie!

Campagnefilm