Ontmoet je collega’s in het Zuiden!

Fracarita Belgium organiseert jaarlijks een Zuidreis naar Rwanda en Kivu (oostelijk Congo). De deelnemers zijn (toekomstige) lokale promotoren van Fracarita Belgium in scholen, instellingen, rusthuizen en ziekenhuizen van de Broeders van Liefde. Tijdens deze Zuidreis kunnen de deelnemers kennismaken met de projecten van Fracarita Belgium in de partnerlanden.

Een Zuidreis is een heel directe manier om kennis te maken met de collega’s in Afrika. Want ter plaatse gaan de deelnemers in gesprek met hun lokale collega’s. Ook zij staan in het onderwijs, de orthopedagogische zorg of de geestelijke gezondheidszorg. Zelfde job, maar in fundamenteel andere omstandigheden! De Zuidreizigers leren de situatie in lage inkomenslanden kennen zoals ze écht is en kunnen tegelijk met hun lokale collega’s in dialoog gaan over kansen en uitdagingen binnen het werk en binnen de specifieke context van het leven in Afrika. Een Zuidreis helpt dus in een geest van wederzijdse betrokkenheid professionele banden aan te halen en levendige persoonlijke ontmoetingen op te starten! Iedereen wint er bij!

Zuidreizigers 2017 bij Stanislas in DR Congo
Enkele van de Zuidreizigers 2017 op bezoek bij Stanislas, hoofdpersonage van de Zuidactiecampagne, en zijn familie in Bukavu (DR Congo).