Ontmoet je collega’s Rwanda en Oost-Congo!

Voor de medewerkers van de scholen en voorzieningen van de Groep Broeders van Liefde in België organiseert de ngo Fracarita Belgium elk jaar een Zuidreis naar partners van de Broeders van Liefde in Rwanda en Oost-Congo. De deelnemers zijn (toekomstige) lokale promotoren van Fracarita Belgium in scholen, instellingen, rusthuizen en ziekenhuizen van de Broeders van Liefde.

Een Zuidreis is een heel directe manier om kennis te maken met de collega’s en de partnerorganisaties in Afrika. Want ter plaatse gaan de deelnemers in gesprek met hun Afrikaanse collega’s. Ook zij staan in het onderwijs, de orthopedagogische zorg of de geestelijke gezondheidszorg. Zelfde job, maar in fundamenteel andere omstandigheden! De Zuidreizigers leren de situatie in lage inkomenslanden kennen zoals ze écht is en kunnen tegelijk met hun Afrikaanse collega’s in dialoog gaan over kansen en uitdagingen binnen het werk en binnen de specifieke context van het leven in Afrika. Een Zuidreis helpt dus in een geest van wederzijdse betrokkenheid professionele banden aan te halen en levendige persoonlijke ontmoetingen op te starten! Iedereen wint er bij!

Interesse? Bekijk de website via onderstaande knop en stel je kandidaat!

Zuidreizigers 2017 bij Stanislas in DR Congo
Enkele van de Zuidreizigers 2017 op bezoek bij Stanislas, hoofdpersonage van de Zuidactiecampagne, en zijn familie in Bukavu (DR Congo).