Toch chique wat er allemaal gerealiseerd wordt dankzij de steun van Fracarita Belgium, jullie ngo voor ontwikkelingssamenwerking. En dat niet alleen hier in Rwanda, hé. In het hele Grote Merengebied zijn er projecten voor kinderen, jongeren en volwassenen!

Het hart van Afrika, dat is mijn thuis. In mijn vrije tijd gids ik vaak bezoekers. Omdat ik nieuwsgierig ben, heb ik al de projecten in de regio bezocht. Wil je weten wat ik er zag? Ik vertel je er graag meer over.

Wist je dat elk jaar meer dan 140.000 mensen gebruik maken van de diensten van de Broeders van Liefde in dit stukje Afrika?

Ze hebben projecten in Rwanda, Burundi, Oost-Congo en West-Tanzania. Er zijn zowel projecten in het onderwijs, als in de zorg- en welzijnssector. Het zijn dagcentra voor kinderen met een verstandelijke beperking, psychiatrische ziekenhuizen, scholen voor gewoon of buitengewoon onderwijs, projecten voor straatkinderen en nog veel meer.

Da’s een hele uitdaging. Want deze regio kent structurele armoede. Wie bij hun projecten komt aankloppen, heeft meestal niet de middelen om de hulp volledig zelf te betalen. De kosten voor medicatie, medisch of educatief materiaal lopen snel op…

Hier ben ik thuis - K-MILLE - Fracarita Belgium 1