U bevindt zich hier: HOMEWie zijn we?DoelgroepenOnderwijs
Kinderen en jongeren zonder onderwijskansen  

Onderwijs is een mensenrecht. Alhoewel het één van de millenniumdoelstellingen is, heeft minder dan de helft van de kinderen in ontwikkelingslanden toegang tot degelijk onderwijs. Onderwijs is nochtans van wezenlijk belang. Kinderen die een goede opleiding volgen, maken meer kans op de arbeidsmarkt. Ze kunnen ook daadwerkelijk helpen de uitzichtloze situatie van hun land en hun eigen individuele armoede ten goede te keren. Een goede opleiding in het Zuiden garanderen, is een investering in de toekomst. Daarom steunt Fracarita Belgium een 30-tal scholen en onderwijsprojecten. Dit doen we in regulier onderwijs maar ook in opleidingscentra en zelfs in vluchtelingenkampen.

  
KALENDER 
29.07 - 13.08
 
(Tanzania)
 
17.10
Getuigenisavond Inleefreis Maendeleo 2018 in Merksem
 
21.10 Getuigenisavond Inleefreis Maendeleo 2018 in Gent

 
 
 
NIEUWSBRIEF 
Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwtjes over onze ontwikkelingsprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Schrijf je dan hier in voor onze periodieke nieuwsbrief! 
 
 

ONLINE DONEREN
  
Bij online doneren moet Fracarita Belgium een deel van uw gift afstaan aan een betaalprovider. Indien u dit wil vermijden, kunt u rechtstreeks storten op ons rekeningnummer.   
   ----------------------
PRIVACY VERKLARING FRACARITA VZW
Lees de disclaimer hier.
 ----------------------